Artikel

Kök- och badrumsrenovering är vanligaste inför försäljning

I en ny undersökning från Länsförsäkringar kan vi se att Svenskar helst renoverar badrum och kök för att öka värdet på sin bostad. Nära hälften av de 10 000 tillfrågade ansåg att det var den mest prisvärda och värdehöjande åtgärden. Länsförsäkringar menar dock att det kan vara en osäker investering.

– Vi har sett att allt fler bostäder som är ute till försäljning har nya eller renoverade kök eller badrum och det är också något som många köpare attraheras av även om vi inte kan säga att priset ökar på grund av just det, säger Jonas Berglund på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Göteborg till Byggahus.

Han förklarar att helt renoverade bostäder är väldigt attraktiva på bostadsmarknaden och oftast säljs till högre priser. Men det finns inte någon direkt koppling mellan just ökat försäljningspris och nyrenoverade kök eller badrum. Han menar att det är mycket smartare och mer prisvärt att försöka höja helhetsintrycket på bostaden, till exempel genom att byta ut gamla plastgolv eller att ytskiktsrenovera en sliten vägg.

Alltså, sikta på att förbättra skicket på bostaden med enkla medel, så kan du få högre avkastning till mindre kostnad. Vill du ändå bättra på köket så kan du klicka dig vidare här för tips på hur du enklast renoverar ditt kök.