Artikel

Nyheter från Botaniska Trädgården i Göteborg

Nu kommer det hända nya och spännande saker på Botaniska Trädgården i Göteborg! Tre superroliga uppdateringar har kommit från dem under den senaste månaden.

Den första nyhetan är att de nu har börjat lotta ut biljetter till National Geographic Live! Det här eventet är en föredragsserie av National Geographic som tidigare har arrangerats i Nordamerika. Men nu ska den runt i Skandinavien, och Sverige är en bokad hållplats!

De har bjudit in äventyrare från hela världen som har utmanat och besegrat de mest extrema förhållandena på planeten. Bland annat kommer en föreläsning från Gerlinde Kaltenbrunner, den första kvinnan som någonsin bestigit alla berg i världen över 8000 meter, och som blivit utsedd till Årets Äventyrare av National Geographic.

Nästa nyhet är att Botaniskas hortikulutrelle intendent, Henrik Zetterlund, har fått en prestigefull utmärkelse för sin kunskap och expertis. Specifikt så har han blivit invald att vara med i den engelska Royal Horticulture Society, som är ett expertråd för alpina växter. Han kommer alltså uppdatera dem på vad som händer inom hortikulturen i Sverige och Norden, samtidigt som han fortsätter sköta sina utmärkta trädgårdar på botaniska. Grattis Henrik!

Läs mer här: Prestigefylld utmärkelse till Botaniskas intendent

Slutligen har botaniska också avslöjat vad temat blir inför 2014. Och det blir *trumvirvel* Japan! Det japanska temat kommer invigas i slutet av april, precis under säsongen då körsbärsträden börjar blomma. De kommer bygga installationer med massor av japanska växter, som hortensior, magnolia och körsbär, samt 160 olika japanska trädsorter! De kommer att kalla det för Japandalen, och den kommer finnas där mellan 26:e april och en bit in i september.

Läs mer om trädgårdsanläggning här: Flinta konstbetongs webbplats, och om Botaniskas japanska satsning här: Japan blir nästa års tema i Botaniska – intervju på svt.se