Artikel

Så inreder vi 2014

Nu är det dags för oss alla att byta kylskåpskalender. Och när vi ändå byter ut den så är det väl lika bra att byta ut allt det andra också! Ett nytt år kommer med nya utmaningar, och då vill man ju så klart att ens nya liv ska omges av nya former, färger och fantastisk inredning.

Därför har alla inredningsexperter nu börjat försöka förutspå vad som ska bli de stora trenderna under 2014. Och i några saker verkar de faktiskt vara ganska överrens!

Det här blir året då vi släpper in naturen i våra hem. Vi inreder med naturens färger som grönt och brunt. Men också mönster inspirerade av naturen, och med material, som trä, marmor, jute och bambu. Blomstermönster kommer bli särskilt populärt i butikerna på både tyg och porslin. Vi kommer dessutom dekorera med mer blommor och växter än tidigare, och dessa växter är både ekologiska och närproducerade.

En annan sak som inredningsdesigners tror på är återkomsten av pastellfärger. Särskilt mättade pastellfärger som dämpas något med grå inredning. Eller starka pastellfärger, där gult kan tänkas behålla sin popularitet från 2013.

Tredje saken som de är överrens om är att vi kommer använda oss av gamla och egenhändigt tillverkade saker i större utsträckning. Vi kommer återanvända gamla prylar på nya sätt och ta upp ärvda prydnader från källaren och ge dem en speciell plats i hemmet.

Belysning av olika slag går inte heller ur tiden, utan fortsätter vara en viktig inredningskomponent i våra hem. Mer info på uttaget.se.

Vi kommer också besöka fler och fler loppmarknader i jakt på den perfekta dekorationer. Dessutom bygger vi gärna våra egna saker. Händiga personer bygger, virkar, syr och målar sina egna unika saker och ger dem en helig plats i hemmet.

Annars varierar det ganska mycket. I alla fall i de artiklar som jämförts för den här sammanställningen.